Lokalita: Plynárenská ulica, Bratislava

Projekt: 2017

Realizácia: 2017

Plocha: 213 m2

Klient: Immocap Group

Spoluautori: Ing. arch. Lucia Kušnírová

Zhotovitelia: Immocap Group

Foto: Bencik Culinary Group

Kontaktujte nás

Bistro Picknik

Picknik má byť miestom, kde si ľudia z business centra na chvíľu oddýchnu od svojej kancelárie. Hoci si nemôžu cez krátku obednú pauzu urobiť ozajstný piknik, vedia si tu “pick – núť” zdravé jedlo, nápoj, koláč a zmeniť na chvíľu prostredie.

Stavebná a prevádzková časť rekošntrukcie sa týkala spojenia dvoch prevádzok – pôvodnej reštaurácie a trafiky vloženej v strede traktu. Spojením sme dosiahli ucelený priestor odbytovej plochy s nadväzujúcim zázemím a toaletami pre návštevníkov v zadnej časti. Vo veľkom priestore bolo následne výnimočne dôležité umiestniť rôzne druhy sedenia, ktoré ho logicky rozčlenili a vytvorili v každej takejto zóne špecifickú atmosféru či už na rýchly obed alebo aj dlhšie posedenie. 

Vizuálne je interiér koncipovaný v duchu navodenia atmosféry záhrady, posedenia v parku. Pod industrálnym, na modro nastriekaným stropom visia zavesené košíky v podobe ratanových svietidiel nad stolmi. Vzor kockovaného obrusu sme premietli na steny v podobe 3D obkladu.  Až do detailu vínovej zátky, ktorou sme sa materiálovo inšpirovali pri kreatívnych korkových plochách nad barom, všetko smeruje k navodeniu piknikovej nálady.

Koncept obedovej kantíny sme originálnym konceptom skrytým v názve povýšili na miesto, kde ľudia sa ľudia radi vracajú na (nie len ) obedový Picknick.