Lokalita: Bratislava, Petržalka

Projekt: 2018

Realizácia: 2018

Plocha: 600 m2

Klient: ZenithMedia

Foto: Dominika Behúlová

Kontaktujte nás

Interiér kancelárií Zenithmedia

Našou úlohou bolo v relatívne zastaralej kancelárskej budove priestory zmodernizovať, zatraktívniť, ale všetko v rámci pevného budgetu. Preto sme sa rozhodli upriamiť v prvom kole pozornosť na priestory a povrchy, ktoré sa neskôr počas aktívneho využívania interiéru už tak ľahko meniť nedajú. Najviac sme sa sústredili na priestor recepcie, a to z dvoch dôvodov – po prvé preto, lebo je to prvá vec, ktorú návštevník po príchode uvidí a po druhé, vytvorili sme tam priestor na neformálne stretnutia, obed či ad hoc prácu mimo pracovného miesta pre zamestnancov. 

Na celom poschodí sme vymenili koberec. Zvolili sme britskú značku Interface, ktorá ponúka nekonečné modulárne možnosti, čo sa týka farieb, štruktúr a materiálov. Preto aj pri pomerne umiernenej farebnosti  – odtieňoch sivej – koberce pôsobia zaujímavo, no nestrhávajú na seba všetku pozornosť.  

Pútavým prvkom je atypová drevená stena za recepčným pultom. Je to kompozícia drevených kociek, ktorá v sebe skrýva dostatok úložného priestoru pre recepčnú. Koncept kociek, či štvorcov sa preklápa aj do modulov koberca, ktorý nám vyčleňuje v rámci vstupu 3 zóny – recepciu a po jej bokoch súmerne 2 rozmermi identické, no zariadením trochu iné priestory pre zamestnancov. Časom sa možno úplne oddelia presklenými stenami.

Kancelárie sú dnes miestom, kde pracovníci trávia väčšinu svojho dňa. Preto je našou výzvou vytvoriť im nielen funkčné, estetické ale aj zdravé prostredie. Preto sme uprednostnili prírodné materiály, mysleli sme na priestorovú akustiku, ktorá zhoršuje prejavy stresu na pracovisku a volili sme výrobcov, ktoré sa správajú ekologicky zodpovedne.