Lokalita: Bratislava, Staré Mesto

Projekt: 2016

Realizácia: 2016

Plocha: 350 m2

Klient: Súkromný

Spoluautori: Ing. Mgr. art. Veronika Bartová

Foto: Nina Bednáriková

Kontaktujte nás

Interiér domu vo svahu

Interiér trojpodlažného rodinného domu vo svahovitom teréne v bratislavskom Starom meste bol navrhnutý k obrazu jeho obyvateľom. Srdcom bývania sa stala kuchyňa, kde sa najviac realizuje domáci pán. Spálňa a vstupné priestory odrážajú zas vycibrený vkus domácej panej. Z ulice je prístupná garáž a obslužné priestory, na strednom podlaží sa nachádza nočná zóna a najvyššie poschodie je venované otvorenej dennej zóne s priamym napojením na záhradu.

V priestore sa objavujú neutrálne materiálové kombinácie. Travertínové dlažba, prírodné dubové drevo a pohľadový betón sa vhodne doĺňajú s bielymi a čiernymi akcentami v podobe svetidiel. V detských izbách pre syna a dcéru sa okrem bežného nábytku objavujú kreatívne postele, slúžiace aj ako bunkre navrhnuté a zrealizované na mieru.

Prepojenie vnútorných priestorov so záhradou a vytvorenie akejsi oázy v ruchu mesta bolo pre majiteľov prioritou. Tento vzťah sa okrem veľkorysých presklení odrazil aj v interiéri dôslednou voľbou prírodných materiálov.