Lokalita: Bratislava, Staré Mesto

Projekt: 2017

Realizácia: 2017

Plocha: 162 m2

Klient: Súkromný

Spoluautori: Hausmaus

Zhotovitelia: Drevostyl Zavarský, Ateliér Papaver

Umelecké diela: Alexandra Hudecová, AHART

Foto: Lucia Pristachová Hô-Chí, hausmaus.sk

Kontaktujte nás

Interiér bytu W

Úvodné zadanie od majiteľov bolo formulované ako potreba vytvorenia väčšieho šatníka, miesta pre pracovný stôl a výmenu doplnkov. S postupným zhodnotením priestoru, v ktorom sme videli väčší potenciál ako len to, sa majitelia odhodlali na kompletnú rekonštrukciu. Výsledok oni sami zhodnotili ako neporovnateľne príjemnejšie bývanie s logickou dispozíciou. 

Dispozičné úpravy sa týkali predovšetkým výmeny obývacej izby s jedálňou a vloženie pracovne a následne šatníka do medzipriestoru so spálňou. Nieslo to so sebou však búranie priečok, výmeny podláh a nové trasovanie rozvodov súvisiace aj s novou inteligentnou elektroinštaláciou s naprogramovanými svetelnými scénami. Tie napomohli k transformovaniu pokojnej až intímnej atmosféry v interiéri až po aktívnu pracovnú.

Pre majiteľov bolo od začiatku podstatné mať útulné bývanie, no s puncom experimentu. Ten sme docielili atypickým použitím na mieru namiešaného farebného terrazza, z ktorého sme liali nie len podlahu, ale aj nábytok.